Uppdaterad 2017-07-09    Klockan 18:30

VÄLKOMNA TILL SIDAN FÖR LERGÖKEN CUP 2017!

Lergöken Cup är tävlingen som ständigt strävar framåt!
Året efter jubileumstävlingen för Ängelholms 500-årsjubileum, så presenteras nu Lergöken Cup 2017. Denna tävlingen blir den 29:e i ordningen om allt vill sig väl.

2017 års logga knyter ännu en gång an till bebyggelsen utmed Rönneå som är i en fortsatt stark förvandling. Gamla miljöer försvinner medan nya kommer istället. - Läs mer om detta nedan.


 

VI GRATULERAR VINNARNA AV LERGÖKEN CUP 2017!


Vinst 2017 - Dennis Christiansson (ensamfiskare) 6975 gram - Plats D 15
2:a - Björn Adelbert (ensamfiskare) 3240 gram -Plats E 32
3:e pris - Magnus Berg & Michael Billing 2420 gram - Plats E 34

RESULTAT FRÅN LERGÖKEN CUP 2017 - KLICKA PÅ BILDEN NEDAN!

RESULTATEN FINNS ÄVEN PÅ FACEBOOK!


3 JUNI 2017 - NYHETER:

Förköpen: Har dragit igång och du är varmt välkommen att gå ned till Varuhallen på Storgatan 62 i Ängelholm och göra ditt förköp!

Nyhet! Nu tar vi även SWISH - betalningar vilket är ett säkert och smidigt sätt att betala på.
SWISH - betalningar kommer även att gälla i sekretariatet. Tänk då på att märka betalningen med "BILJETT" när du swishar. Startavgiften är även i år 300:- vid förköp.

Mynt & Sedelreformen: 30 juni är absolut sista dagen för de gamla sedlarna och mynten! Tänk på att växla in och handla upp dessa snarast!
Från 1/7 så är följande GAMLA valörer ogiltiga: 1 Kr-mynt, 5 kr-mynt, 100 kr-sedel samt 500 Kr-sedel. Så även på Lergöken Cup.

Mer nyheter inom kort: Efterhand så får du nyheter inför tävlingen men snabbaste sättet är att få dessa via vår Facebooksida HÄR


2 APRIL 2017 - NYHETER:

DATUM FÖR TÄVLINGEN LERGÖKEN CUP 2017:
Lördag 8 juli. - Sekretariatet öppet från Kl. 10.30 - Start 14.00 - Slut 19.00 - Prisutdelning ca 20.30

WEBBSIDAN 2017:
Nu inleds arbetet med årets webbsida som beräknas att vara klar i början av maj. I vanlig ordning så äger du som har tillgång till Facebook möjlighet att få den allra senaste informationen om Lergöken Cup HÄR

SEKRETARIATET: För 3:e året så håller sekretariatet till på Backahill vid Hummerhuset. En planerad om och tillbyggnad väntar runt hörnet som aviserats av Backahill. Garaget som ligger i anslutning till sekretariatet ska enligt uppgift byggas om och på med hyreslägenheter. Hur detta kommer att se ut i detalj och när byggstarten kommer ske är i nuläget ännu oklart.

INGET EVENEMANGSOMRÅDE ÅR 2017:
Intresse verkar saknas för detta under 2017 års tävling och därmed så uteblir Evenemangsområdet som ett återkommande arrangemang.

NYA MYNT OCH SEDLAR:
Sverige står just nu mitt uppe i det största mynt och sedelbytet någonsin. Detta innebär att alla tidigare mynt och sedlar ( utom 10-kronan )blivit / blir ogiltiga på Lergöken Cup. I vänstermarginalen finns länken till Riksbanken där du kan läsa mer om detta.

KONTANTLÖS BETALNING - SWISH:
Under 2016 provades SWISH som betalningssystem på Lergöken Cup. Detta slog väl ut och ska på sikt helt ersätta kontanter och har ersatt det tidigare krånglande betalsystemet iZettle som skrotades 2016. Nu införs SWISH även på Varuhallen vid förköp för er som har denna betaltjänsten i mobiltelefonen. Kontant eller vanlig kortbetalning fungerar som tidigare parallellt med SWISH på Varuhallen. I sekretariatet gäller dock endast SWISH-betalningar eller kontant betalning.

SEPARERING VID SWISH-BETALNINGAR:
Under 2017 så kommer olika betalningar med SWISH accepteras i sekretariatet både för startavgift och vid köp av fiskeutrustning, beten samt korv & dryck. Men köpen måste ske separat för att undvika problem med beloppens bokföring. Vi beklagar olägenheten men detta för er allra bästa betalhantering.

OFÖRÄNDRAD STARTAVGIFT ÄVEN 2017:
Startavgifterna blir oförändrade även 2017 med följande: Förköp på Varuhallen t.o.m. 8/7 kostar 300:- Biljettköp 8/7 i sekretariatet kostar 350:-

FÖRKÖP SKER PÅ VARUHALLEN:
I vanlig ordning så gör du ditt förköp på varuhallen och år 2017 så öppnas förköpen TORSDAG 1 juni (1/6) För mer information Varuhallen - Bengt: 0431-14332

STADSPLANERINGAR, BYGGNATIONER OCH TRAFIKOMLÄGGNINGAR:
Ängelholm är under en stark förvandling där nybyggnation på många håll pågår och vägavstängningar varit aktuella, särskilt under år 2016. Tack och lov har mycket av detta nu färdigställts och de flesta vägar och gator är åter framkomliga för trafik. Men nya stora byggnationer, just i anslutning till Rönneå är under planering och fortskridande. Dock så ser det i nuläget ut som att 2017 kan bli ett "lugnt mellanår" på denna fronten. Vi återkommer med närmre information om detta senare under våren. I sammanhanget så kan vi glädjande notera att Pyttebron fått ett rejäl ansiktslyft med belysning.

NYA TULLPORTSBRON VID VITA RÄCK OCH NYA VATTENHUSET - HÄLSOSTADEN:
Att det hänt mycket kring Ängelholms södra delar i centrum är ingen överdrift. Här har den helt nya och mycket pampiga bågbron "Tullportsbron" färdigställts liksom det nya badpalatset "Vattenhuset". I anslutning till detta så har även nya "Hälsostaden" fått nytillsott av en rad viktiga sjukhusbyggnader.

SEKTIONER - STRÄCKOR OCH NYBYGGNATIONER:
Just nyss nämnda platser med Sektion E och Sektion F påverkades starkt av de stora nybygget. Hur detta kommer att se ut på dessa sektioner är i nuläget oklart. Senare under våren / försommaren återkommer vi med mer information om detta.

FÖRÄNDRINGAR PÅ SEKTIONERNA:
En viktig förändring som berör sektionerna är att RH-PLATSERNA (För personer med rörelsehinder) nu kommer att få "egna markörer". Dessa kommer att märkas "RH1, RH2, RH3 o.s.v... Orsaken är att det varit vissa problem vid utmärkningen av dessa platser tidigare år beroende på att dessa ej haft separata markörer. En allmän översyn av alla sektioner sker i sommar där samtliga platser inventeras i vanlig ordning. En översyn och eventuellt nyöppnande av tidigare stängda sektioner kommer också att undersökas.

PARKERINGAR:
Stora förändringar pågår och har skett berörande parkeringar och avgifter berörande detta. Vi återkommer med närmare information om detta senare under våren.

TOALETTER: I vanlig ordning kommer "baja-major" finnas i anslutning till sektionerna, där detta behövs. För övrigt kommer information på INFO-CENTER att finnas till publika toaletter i närheten till sektionerna som saknar dessa baja-major.

SENASTE NYTT PÅ FACEBOOK:
I vanlig ordning får du det allra senaste i nyhetsväg om Lergöken Cup HÄR

- VARMT VÄLKOMMEN ATT FÖLJA OSS UNDER FÖRBEREDELSERNA FRAM TILL 8 JULI 2017! -


ÅRETS LOGGA - RÖNNE BRYGGA


2017 års logga knyter ännu en gång an till bebyggelsen utmed Rönneå som är i en fortsatt stark förvandling. Gamla miljöer försvinner medan nya kommer istället.

Det senaste i raden är Rönne Brygga som stod helt klart under våren 2016. Husen och området är något alldeles utöver det vanliga med sina smäckra ljusa glasfasader ned mot Rönneå. Dessutom så har den spännande bryggan, (därav bostadskvarterets namn) gjort området till en mycket omtyckt plats att vistas vid. En restaurang (Sikrot) ligger i anslutning på det nedre planet i det översta huset nära Rönneå. Husen ingår i Backahill som upplåter utrymme för sekretariatet sedan 2015 nära Pyttebron!

Så här beskrivs området av bostadsrättsföreningen:

"Rönne Brygga ligger i hjärtat av Ängelholm, med rogivande Rönne å på den ena sidan och det pulserande stadslivet åt andra hållet. Bostadsrättsföreningen består av 54 lägenheter samt en lokal för restaurangverksamhet, inflyttning skedde under september 2015.

Rönne Brygga består av fem bostadshus som ligger längs med den slingrande Rönne å på västra sidan och den lugna Tåstrupsgatan åt öster. Husens formspråk är tydligt inspirerat av att den natursköna ån rinner bara några meter bort. Husens fasader går i vitt med stora glasade partier som vetter mot vattnet. Åns närvaro lyfts fram i de blå och gröna aquatonerna i husens centrala fasadpartier.

De fem husen är olika höga, vilket förstärker känslan av en vågrörelse. Vi har valt att kalla de olika husen A, B, C, D och E. A ligger längst i söder närmast Tingstorget och E ligger längst i norr, närmast Nybron. Från Tåstrupsgatans sida är hus A fem våningar högt, hus B och C har sju våningar, hus D har 6 våningar och hus E är tillbaka på fem våningars höjd.

Under husen finns ett stort, underjordiskt garage. Alla lägenheterna kan nås direkt från bilplatserna i källaren med hjälp av hiss, trappa eller via trapphusen från Tåstrupsgatan.

Hus A har i bottenvåningen och suterrängvåningen en restaurang med uteservering. I hus C finns en lokal för bostadsrättsföreningen. Under hus E finns infarten till källargaraget där du hittar respektive lägenhets bilplats och förråd. Bilplatserna är avskilda i förhållande till de offentliga bilplatserna. I källaren finns också rum för cykelparkering."

När vi besökte fiskeplatsen under Lergöken Cup 2016 så kunde vi intyga hur mysigt det var och dessutom så var det gott om huggvillig fisk vilket inte gjorde saken sämre.


Ett extra stort tack till följande som är viktiga samarbetspartners till Lergöken Cup:

TILLBAKS TILL STARTSIDAN

© 2017 Lergöken Cup